O zi cât se poate de banală...Universitate de la 9:30 până la 18 şi acum ..."acasă". Aproape am terminat unul dintre obiectivele stagiului meu la Padova, baza de date cu cazurile româneşti de inundaţii rapide este aproape gata. Practic mi-am petrecut toată ziua scriind mail-uri colegilor de acasă prin care ceream noi şi noi seturi de date...cred că de mâine vor răsufla uşuraţi, pentru că de mâine începe lucrul pe datele din România. Asta înseamnă că voi începe modelarea hidrologică a cazurilor de inundaţii, adică un meteorolog care face treburi absolut specifice hidrologiei...
Singura parte mai interesantă a zilei a fost...vizita la "supermarcato". În seara asta am cam exagerat, nu că aş fi fost foarte înfometat, ci pentru că nu am reuşit să mă decid...prea multe chestii pe care vreau să-le încerc. Azi am luat:
- "insalada grand mare" = salată de fructe de mare cu gogoşari şi castraveţi muraţi, o chestie care arată ciudat, dacă nu chiar respingător, dar care este extrem de bună;
- "basilio al peperoncino affumicato" + "bocconcini di parmigiano reggiano" = brânzeturi...aici decizia a fost destul de grea, ştiam că vreau parmigiano, dar mai vroia să încerc şi un alt tip de brânză. Decizia a fost dificilă, chiar ţinând cont că am cumpărat dintr-un supermarket şi nu dintr-un magazin specializat. Încă nu ştiu ce gust are "basilio al peperoncino affumicato"...o secundă să încerc..............bun, este un soi de caşcaval afumat care conţine ardei puţin iute...bun;
- "prosciutto crudo" = cea mai bună
- "ciambella casareccia" = desert, despre care nu pot să spun decât că arată foarte bine (îi vine rândul mai târziu).
Cam atât pentru azi...acum am primit un telefon de la "şef"...mâine am o nouă şedinţă....
Singura parte mai interesantă a zilei a fost...vizita la "supermarcato". În seara asta am cam exagerat, nu că aş fi fost foarte înfometat, ci pentru că nu am reuşit să mă decid...prea multe chestii pe care vreau să-le încerc. Azi am luat:
- "insalada grand mare" = salată de fructe de mare cu gogoşari şi castraveţi muraţi, o chestie care arată ciudat, dacă nu chiar respingător, dar care este extrem de bună;
- "basilio al peperoncino affumicato" + "bocconcini di parmigiano reggiano" = brânzeturi...aici decizia a fost destul de grea, ştiam că vreau parmigiano, dar mai vroia să încerc şi un alt tip de brânză. Decizia a fost dificilă, chiar ţinând cont că am cumpărat dintr-un supermarket şi nu dintr-un magazin specializat. Încă nu ştiu ce gust are "basilio al peperoncino affumicato"...o secundă să încerc..............bun, este un soi de caşcaval afumat care conţine ardei puţin iute...bun;
- "prosciutto crudo" = cea mai bună
- "ciambella casareccia" = desert, despre care nu pot să spun decât că arată foarte bine (îi vine rândul mai târziu).
Cam atât pentru azi...acum am primit un telefon de la "şef"...mâine am o nouă şedinţă....
3 comentarii:
incearca pecorino (branza de oaie buna rau, sunt destul de multe sortimente da' nu poti da gres, toate sunt excelente). si mergi sa vezi Giotto la Cappella degli Scrovegni, daca n-ai fost inca. asta neaparat!
Mulţumesc mult pentru recomandări. Caut în seara asta "pecorino", iar duminică vizitez Cappella degli Scrovegni şi Basilica di sant'Antonio.
a, vezi ca la scovergni s-ar putea sa fie nevoie sa dai telefon inainte. nu stiu cum e acum, dar intr-o vreme se intra numai asa. au atmosfera controlata acolo si lasa doar grupuri mici si pentru un timp limitat. intereseaza-te, trebuie sa fie pe net. sau intreaba pe acolo, sigur stiu "localnicii". sa povestesti :)
Trimiteți un comentariu