16 mar. 2007

In care unul dintre personaje scrie despre o zi de joi intro zi vineri

Acum, cand m-am apucat sa scriu, imi dau seama ca nu mai tin minte toate detaliile zilei de ieri. M-am trezit la 05:00 si m-am culcat la 12:00, ceea ce inseamna ca am avut la dispozitie 19 ore. Cum am decis sa folosesc acest timp ? Cu toate ca nu sunt incantat de toate alegeri facute, iata cum mi-am folosit timpul:

- pana la 7:30 am lucrat la Proiectul ONSET.

Acest proiect face parte din proiectelor personale. Aceasta inseamna ca este un proiect de cercetare pe care l-am initiat si la care lucrez in general singur (exceptie Proiectul SEVERE). Initial acest proiect a pornit din necesitatea de a utiliza datele de fulgere in prognoza pe scurta durata. In 2005 am incercat sa vad daca o serie de rezultate obtinute in SUA se pot aplica si in cazul Romaniei. M-am oprit asupra unor articole in care se urmarea utilizarea datelor furnizate de radarele meteorologice in prognoza primei descarcari de tip nor-pamant (traznet) asociata unei furtuni. Totul a mers perfect, colectarea datelor, analiza statistica, compararea rezultatelor cu cele obtinute in studiile anterioare. Pentru Romania criteriile de prognoza si timpul de anticipare au fost foarte diferite de cele din SUA. Reuseam astfel sa demonstrez ca prognoza primei descarcari electrice este dependenta de aria de studiu. La momentul respectiv am fost destul de multumit de rezulate. Am "imbunatati" un metoda de studiu, adaugat date din luni diferite (Mai-Septembrie) si realizand apoi statistici pe o perioada de 3 ani. In Septembrie 2005 am "prezentat" (altcineva a prezentat in locul meu) o parte din rezultate la o conferinta desfasurata la Toulouse. Abstractul prezentarii mai poate fi gasit pe pagina conferintei. Tot in Septembrie, dar de data aceasta in Olanda, la Utrecht, am trimis versiunea extinsa a studiului pentru conferinta Societatii Europene de Meteorologie. Dupa aceasta conferinta am considerat ca studiul s-a incheiat. In August 2006, in cadrul unei scoli de vara internationale, am facut o scurta prezentare legata de mecanismele de aparitie a rotatiilor in furtuni. Am terminat prezentarea mai devreme si am fost nevoit sa continuni cu altceva. Am ales sa prezint studiului privind initierea activitatii electrice. Rezultatul a fost total neasteptat. In sala se afla si David Schultz, editor la una dintre cele mai importante reviste de meteorologie si cercetator la National Severe Storm Laboratory. In urma prezentarii, Dave a acceptat sa fie unul dintre coordonatorii doctoratului meu si a insistat sa dezvolt cercetarile in domeniul activitatii electrice asociate furtunilor. Asa ca in momentul de fata, o parte a tezei mele de doctorat se bazeaza pe studiu initiat in 2005. In prezent lucrez la un articol in legat de aceasta cercetare. Scopul final fiind publicarea studiului intr-o revista cu preferenti (e.g. Atmospheric Research). Mai am ceva de lucru la partea de editare.

- 08:00 - 15:30 Institut

Am avut predare in cadrul unui proiect legat de precipitatiile intense care produc inundatii rapide. Cel mai mare parte a timpul am discuat despre date pe care urmeaza sa-le trimitem. Am pierdut mult timp.

-17:00-20:00 Cumparaturi

Deoarece a fost zi de salariu, am facut ceva cumparaturi. Mi-am cumparat carti (Arturo Perez-Reverte "In numele sangelui spurcat" de la Polirom si Richard Restak "Creierul lui Mozart" de la Humanitas) si reviste ("Dilema Veche" si Almanahul Academiei Cataventu pe 2007).

-22:30-00:00 Am lucrat la propunere pentru bursa de doctorat.

P.S. Poate va intrebati ce a facut celalalt personaj in timpul scrierii acestor randuri. Pai....ce sa faca....astat in pat si a citit o revista, am si un mic film, dar pana imi dau seama cum il pot atasa acestui blog mai dureaza. Voi reveni cu detalii :)

Niciun comentariu: