12 mar. 2007

In care unul dintre personaje scrie despre o zi de Luni in timp ce celalalt citeste, intins in pat, o revista

05:00 - Trezirea

Faptul ca am ajuns sa ma trezesc asa de devreme se datoreaza lui Adam. Eram intr-o perioada in care imi parea ca nu am suficient timp sa-mi duc planurile pana la capat (a nu se intelege ca situatia de azi este foarte mult diferita), in special cele care tineau de mteorologie (e.g. articole noi aparute, carti, proiecte). Intr-una din intalnirile cu fam. Adam, am discuat despre "dezvoltare personala" si "literatura motivationala". Urmatorul pas a fost, la recomandarea capului fam. Adam, site-ul www.stevepavlina.com, unde si acum poate fi gasit articolul "How to become an early riser". Asa ca acum am ajuns sa ma trezesc la 5 PM si sa adorm pe 12 AM, fara performate deosebite, deorece in general week-end, recunosc, nu sunt un "early riser". Reusesc, prin acest program, sa "castig" 2-2.5 ore dimineata, pe care le folosesc in special pentru meteorologie.

Deoarece am inceput sa lucrez la un nou proiect, in aceasta dimineata am citit un articol publicat in 2002, legat de corelatiile dintre precipitatii si descarcari electrice. Nu este un domeniu foarte nou, merge pana la Lucretiu (58 i.C), dar in cazul particular al Romaniei este unul de mare "noutate" (exagerez putin, dezamagit fiind de "progresele" pe care le facem in multe domenii). Daca totul merge bine, pana pe 14 Aprilie voi termina proiectul. Cu aceast proiect de cercetare am sa particip si la competia pentru bursele de Doctorat organizata de Ministerul Cercetarii. Din acest motiv, in aceasta dimineata, 1 ora a fost alocata completarii formularelor de aplicatie.


07:30 - Pregatiri de plecare

Am observat ca pentru pregatirile de plecare (dus, barbierit, impachetat si imbracat) am nevoie de 0 jumatate de ora. In tot acest timp (o "lectie" invata tot de Steve Pavlina) imi agat o revista (in general "Dilema Veche") de oglinda. In felul acesta, in timp ce ma barbieresc, apuc sa citesc o pagina.

08:00-08:15 - Dezvoltare Personala

In functie de programul de lucru al Catalinei, plec fie la 08:00 (Cata lucreaza de dupa-amiaza) fie plecam la 08:15. Aceasta parte a orarului meu zilnic ("dezvoltare personala") este o reminiscenta a perioadei in care folosea Outlook pentru am organiza programul. Pentru fiecare intrare din calendar aveam nevoie de fraza care sa fie cat mai simpla si mai sugestiva pentru activitatea respectiva. Initial numele se referea la programele audio ascultate in 783 in drumul spre serviciu, apoi am inclus in aceasta categorie cititul cartilor, al ziarelor si revistelor si chiar al articolelor de meteo. Azi am citit din cartea lui Stephen Covey - "Managementul timpului sau Cum sa ne stabilim priorit atile" si am ascultat Bach (3 concerte pentru clavecin). Drumul dureaza in medie 1 ora, asa ca am timp suficient (asta daca nu ma intalnesc cu unul dintre colegi).


09:15-09:30 - Serviciu

Agenda zilei de azi:
  • DHL Exter - deoarece urmeaza sa plec pentru 1 luna in Anglia, la centrul de prognoza de la Exeter, am fost nevoit sa completez o serie de formulare (la care am scris 3 ore saptamana trecuta), si care trebuie sa ajunga cat mai repede;
  • hartii Doctorat - depunerea dosarului pentru plata doctoratului;
  • proiect Burse Doctorat - completarea formularelor si corectura;
  • mail Rivas - solicitare articole;
  • mail Jenni - discutie proiect European de prognoza a fenomenelor severe;
  • proiect de verificara prognozelor de fenomene severe;
  • lucrul la articolul ONSET - primul meu articol care va fi trimis unei reviste cu referenti;
  • lucrul la studiul de climatologie - proiect de cercetare pentru conferinta de la Trieste din septembrie;
  • mail Petersen si Rutledge - solicitare articol;
  • rearanjare birouri - refacem structura Laboratorlui, d.p.d.v al mobilierului.


16:30 - Plecare

Daca nu sunt "probleme urgente", aceasta este ora de plecare.
Azi nu am mai citit nimic la intoarecere, am privit pe geam si am ascultat muzica. In ultima vreme, de cand l-am ascultata pe Philippe Jaroussky, am inceput sa ascult opera, in special cele in care exista parti pentru countertenor, asa ca azi am ascultat un album al lui David Daniels.

18:30-21:00 - Meditatii

Azi am facut mediatatii la mate cu Luca.

21:30-10:30 - Blog

Am scris si scriu in continuare la acest blog. Ziua inca nu s-a terminta. Nu am decis inca ce voi face pana la culcare (carte vs. film), stiu insa cu ce voi incepe ziua de maine si care vor fi "obiectivele".


2 comentarii:

Anonim spunea...

At this time I am ready to do my breakfast, once having my breakfast coming
over again to read additional news.

Here is my webpage; online quotes for car insurance

Anonim spunea...

Ні, І dо bеlieve thiѕ is а
grеat web site. I stumbledupon it ;) I maу геѵisit yet again ѕince i
have book-maгκeԁ іt.
Ϻoney and freedom іs thе greаtest wаy to change, may уou be
rіch anԁ contіnue to guide otheгs.


Mу ωeblog - capital letter tattoos