10 ian. 2010

"Radu Filipescu - Jogging cu Securitatea" de Herma Kennel

În "ciudata" şi "incredibila" Românie a anilor 80, un tânăr de 27 de ani are curajul să se opună regimului. La începutul anilor 80 Radu Filipescu tipăreşte şi răspândeşte manifeste prin care urmărea organizarea unei demonstraţii pentru schimbarea lui Ceauşescu de la conducerea ţării. Pe 7 mai 1983 este arestat şi condamnat apoi la 10 ani de închisoare. Hermă Kennel, descrie perioada de arest din închisoarea de la Aiud şi "aventurile" cu Securitatea ale lui Radu Filipescu după ce este eliberat în 1986. Interesant este modul în care "cazul Filipescu"ajunge să fie cunoscut în străinătate, datorită părinţilor şi prietenilor care au ştiut să-şi folosească relaţiile pe care le aveau în străinătate.

O biografie foarte interesanta, o piesa in plus la puzzelul prin care incerc sa inteleg comunismul romanesc.





2 comentarii:

Ionuţ spunea...

Am dubii că biografia lui Filipescu este chiar reală. Am citit-o prima dată în 1998, când m-am angajat la el. Acţiunile sale şi modul de gândire sunt imature, şi cunoscându-l acum, la 54 de ani, observ că a rămas la fel de iresponsabil.

În prezent Radu Filipescu a ajuns dintr-un model (pentru unii) infractor. Evaziune fiscală, fraudă, muncă la negru, neplata salariilor şi a altor drepturi, piraterie software, lucrări fără licenţe şi peste toate sfidarea legilor româneşti, caracterizate de el drept "birocraţie". Câteva anchete în acest sens sunt deja în desfăşurare, aşteptăm rezultatele.

sorin andreica spunea...

dvs sunteti nemultumit ca ati fost angajatul sau,si de aceea acuzatiile dvs sunt depasite.
Iar dubiile in ceea ce priveste vremurile odioase si biografia domnului Radu Filipescu va puteti convinge din atitea alte recenzii de carte sau marturii ale persecutatilor politici
cu respect sorin andreica