12 iun. 2007

Despre acest blog

Initial am vrut sa fie un blog despre meteorologie. Apoi mi-am zis ca nimeni nu este interesat de meteorologie in sensul in care ma gandeam eu...toate lumea vrea sa stie cum va fi vremea maine si atat, iar daca realitatea de afara contrazice prognoza ta doar o singura data, din acel moment nu mai esti o sursa valabila de date. Cum tocmai fusesem admis la doctorat, m-am apucat sa scriu un blog despre cum decurge un doctorat in fizica, in particular in meteorologie. Astfel blog-ul "Bogdan's PhD" se vroia un jurnal al perioadei de doctorat. Peste doctorat s-a suprapus nunta (pana la care mai este foarte putin timp, va voi tine la curent) si am scris cateva posturi legate de "aventurile" mele si ale Catalinei, inainte de nunta.

Sincer nu imi amintesc cum am ajuns sa scriu despre carti. Am doua varianta: un articol despre blog-urile de literatura sau o modalitatea de a ma obliga sa citesc teancurile de carti care sunt imprastiate in toata casa. Cred ca asa am inceput...m-am gandit ca imi pot face ordine in lecturi, obligandu-ma sa scriu despre fiecare carte pe care o citesc. In ultima vreme pe blog nu au aparut decat texte despre carti, iar eu nu citesc decat bloguri de literatura. Am pierdut astfel legatura cu ideea initiala a acestui blog.

In consecinta voi schimb titlul blogului din "Bogdan's PhD" in "Norii si cartile". Asta nu inseamna ca nu voi scrie in continuare la fel de prost...mi-am reciti o parte din texte azi....dezastru. Candva voi scrie mai bine....din pacate nu stiu cand, asa ca imi voi incerca "abilitatile" pe acest blog...cu care ma distreaz teribil.

Un comentariu:

Anonim spunea...

"Scrisul corect e pâinea profesorilor de limba română." spunea cezar petrescu.....
din punctul meu de vedere e un blog foarte fainn....consider ca e o suprafata virtuala acoperita in proportie de 100% de cultura.... nu stiu poate meteorologia e si ea un "microb".....in cazu meu nu pot sa vb chiar de meteorologie ci doar de "o dorinta extraordinara" de informare legata de fenomenele meteorologice pe care parintii mei le identifica sa zic asa.....si tot cautand despre meteorologie pe langa rasfoirea cartilor de aparatura meteorologica precum si folosirea "ceaslovului meteorologic" (un mic dictionar meteo.....devin cliseistica.....da in univerul mic al fiintei umane ce are dorinta de a descifra misterul stiintelor exacte orice mica informatie devine un univers) am descoperit blogul dumneavoastra si chiar daca ideea fundamentala a fost abandonata, cea noua legata de literatura e poate chiar la fel de interesanta si de captivanta.... oricum mult spor la scris!