2 mar. 2007

In care personajele principale gasesc restaurant si continua sa se agite

La cererea cititorilor* acestui blog, revenim astazi cu un nou episod.

In aceasta dimineata placuta de inceput de primavara, personajele noastre (sa-le numim ...Catalina si Bogdan) se pregatesc pentru evenimentul din Iulie, CASATORIA CIVILA. Bogdan mai obosit decat deobicei se trezeste mai greu, spre deosebire de Cata care in dimineata asta a dovedit ca poate sa se trezeasca mai devreme de 07:30. Urmeaza sa plece catre restaurantul unde vor sarbatorii "fericitul eveniment". Agitatie mare si multe fraze de "incurajare". "Hai trezeste-te nu mai sta atat ca acum trebuie sa ne intalnim cu tatal tau....haaaiii....Bogdaannn....treci la spalat". Cu mare greutate Bogdan se ridica din pat, verifica cine este pe YM, mail-ul si ultimele stiri. Apoi isi alege din teacul de ziare si reviste, ultimul numar din Re:Publik si se indreapta catre baie, de unde va iesi pe 0.5 ore. In acest timp Catalina cauta/alege si isi calca hainele. "Trebuie sa aratam bine, doar suntem omaneni seriosi acum". Cand Bogdan mai avea doua randuri din articolul prin cu carlige de rufe de oglida, usa se deschide brusc, "Bai nene....hai odata....citesti si mai tarziu....hai...grabeste-te.....elibereaza oglinda ca trebuie sa-ma machez.....nu auzi...".
08:00 Personajele se indreapta cu pasi grabiti catre bancomat. "Nu inteleg de ce nu ai scos aseara bani". Tipul de la restaurant cu care a vorbit Cata acum doua zile vreau un avans si pentru asta au nevoie de bani. In fata bancomatului, stupoare lispec 100 de lei (pentru cei pe "stil vechi" 1 milion, iar pentru fizicieni 1 ori zece la 6 lei). "Ti-am zis sa mai luam de acasa. Acum ce facem ?". "Mergi tu pana sus si adu restul de bani, eu te astept in fata blocului" (decizie tipic masculina). Dupa un sfert de ora de astepta in fata blocului "Ce ai facut atata timp ?" "Mi-am schimbat pantalonii ca nu imi placeau cum vin cu cizmele astea" (decizie tipic feminina).
08:20 Statia de tramvai. Cata il suna pe "tata socru". In acest timp, in alta parta a Bucurestiului (mai precis in statia tramvaiului 14 de la liceul Iulia Hasdeu), telefonul domunului Cornel (zis "tata socru") incepe sa sune. "Suntem in statie...vine tramvaiul....ajungem repede" ".....Sunt deja aici....va astep....".
09:00 "Uite-l pa tatal tau". Cornel cu o fata foarte "entuziasmata" vede tramvailul 14 in se afla "fericitul cuplu". "Am uitat cum se numeste strada cu restaurantul" "Il sun acum pe tip si aflam imediat". Dupa 10 minute de, "scuze ca am intarziat, dar nu a venit tramvaiul", "unde este strada", "pe aici la stanga...cred", "aaaa...nu a-ti mai fost pana acum", "pare interesant asa de afara", personajele noastre se afla in fata restaurantului ***** (nu vreau sa fac reclama).
09:20 In sfarsit apare si propietarul. Incep "tratativele". Cata si "tata socru" au ales meniul (vezi foto) si au stabilit detalii, iar Bogdan a semnat contractul (vezi foto) si a dat banii (nu mai aveti ce sa vedeti).




10:00 Personajele noastre ies pe usa resturantului. Situatia pare sa fie sub control, iar toata lumea este fericita. Dar alte "probleme" se prefigureza la orizont.


*) Multumim fam. Adam si Aurei pentru perseverenta si rabdare cu care citesc acest blog.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce rodnic lucreaza viata in favoarea noastra, admiratori sinceri si neobositi!