11 iul. 2008

Sorin Stoica - "Jurnal"

Incerc sa scriu ceva despre "Jurnalul" lui Sorin Stoica, citi astazi dintr-o suflare si nu am nici un fel de idee cum sa incep...sa va spun ca imi place cum scrie Sorin Stoica, ca este unul dintre scriitorii mei preferati, ca textele lui sunt o combinatie de jurnalism, studiu antropologic si literatura...banalitati...promit sa revin. Pana atunci incercati sa cititi macar una dintre cartile lui: "Povestiri cu injuraturi', "Dincolo de frontiere" la Paralela 45; "O limba comuna", "Jurnal" si "Aberatii de bun-simt" la Polirom.

4 comentarii:

Cinabru spunea...

Sorin Stoica a fost genial. Pur si simplu. Pacat ca nu a avut timp sa scrie tot ce ar fi putut scrie. Daca pana la 27 de ani a putut sa lase cele cateva carti - si ce carti - iti imaginezi ce ar fi fost mai tarziu. Sunt curios daca ar fi scris pana la urma si romanul pasunist, idilic, pe care il visa. Unul dintre marii nostri scriitori post-decembristi. Pacat ca este aproape necunoscut.

Bogdan Antonescu spunea...

Ai dreptate, un scriitor genial putin cunoscut...si pe care editurile l-au trecut pe lista cu "reduceri": la Polirom gasesti "Jurnalul" si "O limba comuna" cu 3.5 RON, iar "Povestirile cu injuraturi" costa 2.72 RON la Paralela 45.

Ma apuc sa recitesc "O limba comuna" si "Dincolo de frontiere".

Anonim spunea...

Un scriitor pe care l-am descoperit prin intermediul celor de la Polirom. Un singur lucru pot sa spun si acela este ca: nu pot da si ultima fila a jurnalului fara sa nu spun: " un scriitor pe care imi pare rau ca Cel de Sus l-a luat la el, pentru ca aducea un pic de cafea in mintea adormita a romanilor".

Anonim spunea...

invatat o multime