10 feb. 2011

Alan Turing the Father of Computer Science

În Sackville Gardens din Manchester există o statuie de bronz a lui Alan Turing stând pe o bancă cu un măr în mână. Placa îl descrie ca "Father of Computer Science, Mathematician, Logician, Wartime Codebreaker, Victim of Prejudice". El este geniul enigmatic despre cărui viaţă şi operă va vorbi în această seară Prof. Barry Cooper (Department of Pure Mathematics, University of Leeds) la Manchester Literary and Philosophical Society.

Statuia lui Alan Turing din Sackville Gardens (sursa Wikipedia).

1 feb. 2011

O nouă viziune asupra sesiunii de postere

În general comunitatea ştiinţifică consideră posterele că fiind mult mai puţin importante decât prezentările orale. Să-ţi fie acceptată lucrarea la o sesiune de postere este echivalent cu a spune că cercetarea ta este una puţin relevantă. Dintr-un anumit punct de vedere această părere este îndreptăţită. Posterele sunt în mare lor majoritate o înşiruire plictisitoare de date, grafice şi lungi secţiuni de comentarii. Motiv pentru care puţini au răbdare să parcurgă un poster.
Unele dintre postere pot fi extrem de interesante. Un exemplu este prezentat mai jos, în care o nouă viziune asupra frontului oclus este îmbinată cu un mod foarte creativ de a realiză un poster.




(imagini preluata de siteul http://eloquentscience.com)

Mai multe detalii găsiţi la: "Rethinking Poster Sessions as Second-Class", pe blogul lui David Schultz.